basikal baru..bhg I

13 Sep

hehehe..macam tajuk upin dan ipin plak…!semalam kami berjalan-jalan di tapak ekspo sbrg jaya..kerana mama fareehah teringin sangat nak beli selendang utk raya…hohoho…selepas itu kerana si comel ini sudah meragam tak bagi mama dia shopping banyak2…maka kami pon pegi ke tesco extra utk memujuk fareehah dengan bawak dia main wee,yg bermaksud slide…supaya mama n abah boleh gi bahan2 utk mama fareehah wat chicken cream pasta with asparagus untuk berbuka…(hisabisani masak ….hehehe…cian hubby..tapi sedap kan hubby!puji diri sendiri la..) lepas tu..abah fareehah teringat dia ada cakap nak beli basikal kat fareehah…!pilih punya pilih last2 kami beli basikal tiger my dear kat kedai anakku…mama fareehah nak gi kedai buku kat tesco jugak…tp…terbatal hasrat sebab fareehah asek cakap nak basikal…nak basikal..tak sabar dah nak kayuh!

balik tuh abah fareehah adjust seat rendah sket…tp dia tak pandai sgt lagi kayuh…tp malam tu lepas dekat berpuluh kali tolak dia dari belakang,fareehah berjaya kayuh sendiri!berjaya!(bak kata fareehah)…punya la seronok tak mau turun basikal sampai pukul 12 tgh malam dok kayuh basikal lagi…mata dah separuh tutup tu!bila ajak tido…dia jawab: tak mau tido!nak kayuh la…seronokla..!haiii…last2 mama tak sedar bila dia tertido…nanti mama fareehah letak video dia kayuh laju2…gambar saja dulu!..

matane!

basikal baru

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: