Lubang biru fareehah

24 Feb

Takde idea nak letak tajuk apa…memang tak kreatif betul…hahhaahaaaa…lubang biru itu adalah frasa yang digunakan oleh fareehah untuk potty dia.Alhamdulillah fareehah telah mencapai target mama fareehah untuk be diaperless before age of 3….banzai..!banzai…! Mula -mula berangan nak potty train before 2 thn stgh…tp sebab mama dia keja..mcm tak de masa sangat nak monitor hari2….(cehhh alasan)…mula-mula susah gak..dia mengamuk nak pakai diaper jugak…siap suruh mama pegi beli kat kedai…cakap la kedai tutup tak de diaper….hahaha…uso bakari ne mama….mula dia kencing terbarai…lepas 3 ari camtu dia akan bgtau dia nak kencing…(memang tak tahan dah..siap terkeluar sket lagi)…after one week dia dah boleh agak bila nak kencing so bgtau before dia kencing…tiada lagi kes pancit…tapi masa itu masih berak dalam diaper…next step ajar berak dalam potty pulak…mula2 tak boleh…siap nangis2 lagi kata tak bole keluar la…bibik nak bagi diaper jugak…but kena cakap la jangan bagi…after few days dia dah boleh!siap cakap “saya dah berjaya” setiap kali boleh..!

sekarang alhamdulillah malam tido pon tak pakai diaper..ada jugak kes terbabas bila dia tido tak sedar langsung…kalau tak dia akan bangun and nangis kata nak kencing…

yey! I am so proud of you fareehah!yoku ganbarimashita!

p/s : nak balik klang esok!yey!

Advertisements

2 Responses to “Lubang biru fareehah”

  1. atfina February 24, 2010 at 4:17 pm #

    hooo..macam tuh caranya.. omedetoo fareeha… dah besar yer kakak.

  2. ain February 28, 2010 at 10:27 pm #

    tu yang aku guna kat fareehah la…berkesan kat budak lain ke tak tak dapat den nak katoo…lain budak lain kan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: