@ 28 weeks

6 Mar

sekarang saya telah memasuki 28 minggu…dan perut saya telah membesar dengan begitu mendadak sekali!hahaha…i guess org tgk skrg memang tau la tgh preggy kan?pregnancy kali ni terasa adek lebih banyak bergerak-gerak di bawah…sekali-sekala kena tendang sampai rasa nak terkencing…dulu masa pregnant fareehah selalu gerak atas rasa susah nak nafas…yappari anak lain rasa lain ne…

preparation untuk adek kali ni tak banyak sangat pon…baju kakak fareehah banyak yg ok lagi…cumanya banyak jugak yg kaler pink…sebab org selalu je bagi pink bila tau fareehah lahir girl..since ada bibik kat rumah saya fikir mau guna lampin kain saja…tak payah beli pampers…save some money n save the earth tu!ada lah jugak beli cd sket yg comel2 tu…mungkin pakai bila jalan2 ke…hmm…barang-barang lain pun banyak bole pakai kakak fareehah punya..mungkin kena cari botol kecik aje..yg 4oz gurai tuh…sebab fareehah pakai botol dah besar…botol yg kecik tu tak de sangat…ouhhh…next to usha is breastpump and liner untuk isi susu…hmmm…takde pengalaman mengepam nih…sbb fareehah direct feed aje…pam dulu pon kejap aje…mcm nak beli spectra 3 je…ok tak..?

cerita pasal fareehah…perasan yang fareehah suka sangat buku cerita…dia tak paham tapi dia buat cerita sendiri ikut gambar n apa yang dia nampak dlm gambar…sooo…ingat nak kenalkan fareehah ngan suku kata…since ABC semua dia dah kenal….nak take it slow je…maybe lepas fareehah 3 tahun….aaah fareehah birthday 3 tahun nanti…mama tengah sarat…larat ke nak wat kek aaa…thn lepas beli aje…masa 1st birthday je wat kek sendiri (masa tu kat uk…tak keje…siap wat kek bola sepak lagi masa birthday hubby!)..nak wat kek gambar apa ye kat fareehah…gambar strawberi ke…teddy bear ke lion ke…pooh ke…apa corak kek budak yg senang nak wat ek?ada idea tak?

cake bola sepak hubby yang comot!nampak sgt keje amatur!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: