Struggling with breastfeeding

22 Jul

Makin dekat mahu mula kerja, makin sikit susu yang dapat di pam….something wrong dengan pump ni ke?saya gunakan manual avent pump…n satu component kecik putih tu…tak tau apa nama dia akan pop out…sekali pam dalam 3,4 kali jadi…mengganggu konsentrasi….bila pam pon macam tak ada let down refleks…aaarrghhhh…!help!!!!perah pakai tangan dapat lebih banyak dari pakai pam sekarang…spare part kat penang lagi…huuuuu….

esok mahu beli longan kering…cuba lah kot menambah balik susu ku ini…tapi bila firas direct feed dia takde la mengamuk macam tak cukup susu pulak….try untuk tidak stresss…atau supply ku akan lebih merudum lagi!apa lagi aaa…nak makan tambah susu…apa teh tah…makan oat…cari kurma…minum ngan susu…minum air lebih banyak…cuba untuk tidak stress…ganbaro!!!!

ari ni sampai sabtu saya di rumah bertiga aje ngan anak2…haaaa…ari ni tak masak lunch..panas lauk semalam aje…maybe mlm ni kalau sempat masak n sekali utk esok…petang ni nak tgk umah sewa…aaa…sempat ke…kat bkt bandaraya…sewa mahal sket..tp syoganai…sebab nak anta anak2 kat taska seksyen 7…seksyen 7 tak jumpa…puas carik…nanti apato dah siap baru duduk seksyen 7…hmmm…kalau bkt bandaraya mcm best maybe leh consider utk future…

oklah cik fareehah dah urusai…tak de geng nak main…
mata ne!

Advertisements

One Response to “Struggling with breastfeeding”

  1. rhyena July 28, 2010 at 11:47 am #

    kaka ain, yg putih kecik tu dia nyer valve. kalau dia selalu pop out meaning dia dah haus atau maybe k.ain kena slow2 pam..bila dah let down, baru laju sket..dia ada bg spare lain kan?

    mai sampai skg pakai avent manual tu..dah sebaya dgn rayyan usianya..sampai ke rifqi masih memberikan khidmat =)

    mai pon tgh ganbaru stock up sbb xlama lagi puasa..
    ganbaroune!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: