Archive | Ramblings RSS feed for this section

little updates on my little angels

8 Oct

quite soo long not updating stories of my babies…so busy sewing for them…n busy weekends…so what is new with my fareehah n firas…

well, firas is turning 5 months next week!hoorei…!so now he busied himself by rolling all over the living room…hahaha…sooo cute!even the baby sitter at taska said that firas is the most active of all the babies..if you do not keep track of him, you will suddenly find he is at the corner of the room trying to roll over towards the wall or stuck his legs under the cot!

did i mentioned that he fell of the bed due to too much rolling?we put pillows on the bed edge to prevent him from falling, yet he (my strong boy!) pushed the pillow with his body and fell down with the pillow! i heard he cried out (washing dishes that time)..and rushed to the room.found he was on the pillow facing down.i picked him up, and you know what? he grinned at me!(i was about to have heart attack…grrr!cheeky boy!)…after that we take off the bed frame, so now we are sleeping japanese style!hehehehe….(fareehah also sleep the japanese style in her room!)

his #2 hobby now is shrieking,and bubbling..trying to say aaabah…but the closest he comes out is “aaavwaaa”…he shrieks a lot when he is sleepy…i think he now knows i’m her mama because if he have balance milk he refused to have the bottle if i am already home..he will make muka merajuk and cry..(aaa…so cute!)

fareehah?she loves her “school” now because she has lot of friends!..everyday she will tell me she went to school and played with her friends…she loves to pack her snacks to school so that she can shares it with her friends!it started when i packed her a few kuih raya to the nursery…so the next day and on she asked to pack something to bring to school…yesterday she asked if she can pack her books to bring there!..i see some improvement on her hand drawing…last time she only draws people head…yesterday she drew everyone of us heads,legs,hand,body complete with eyaes and all…and actually loke cute!i will take pictures tomorrow!..i was feeling…my baby is slowly turning into a big girl…she is soo excted when i tied her hair..because she said she looks like princess tiana the pricess frog!haaa…she has lots to say nowadays!luv u soo much fareehah! =)

p/s : i have new job offers..so another job change for me..a new field…but also at factory la…

Advertisements

What’s up?

1 Oct

Recently whenever I meet up with friends and families they will sure be asking where do I work now..so my friends, I am currently working in an air filtration manufacturing company at subang jaya industrial area just beside Sunway Pyramid…very near..but have never set my foot there…next time can ask my cousin to lunch together there!…yes still a minah kilang…and still QA…one day I will get out of this “kilang kepompong”…when our financial is secured enough..and do things that I like….and maybe open a very small family based business…who knows where the future might take me..right?

Well the company is small…about 60 employees only…working 8-6 everyday..no working saturday!All of my colleagues are Chinese (the staff) and indian girl (very cute one too!)…well..since it is a newly established company, I am the QA who plays the role of incoming,outgoing,final inspection,process qc,customer service….anything related to Quality…!Lucky the company is still small so can handle it quite well..so…i guess it answers all the question..?the salary?OK la…enough to make a living here…

p/s : anyone knows where i can get snap prong button refills?

A success of a new project!

27 Sep

IMG_2082

Nak tahu apa nii…? Please go –> HERE

Ini project terbaru untuk Fareehah!..next for Firas pulak!yey!

IMG_2079
(Fareehah dan balang kueh raya kesukaan nya!…abes dahhh…)

IT

20 Sep

Keep thinking about IT

Even dreamed of IT

Want to have time for IT

Want to make time for IT

Haaaaa……but when to do IT?

Lets do IT..!

P/S: Salam Hari Raya for all who read my blog…Maaf zahir dan batin…later i will post my hari raya story…

Hoorei!!!

2 Sep

Latest update..!yeye…firas dah boleh meniarap!!!!yoku ganbarimashita ne!!!!…sekarang tgh sibuk la dia berlatih meniarap…dah meniarap ada hati pulak nak mengesot ke depan yg tak tahan tu..!step by step ye cayangku….bateri kamera abes…nanti tangkap gambooo…

Raya dah dekat macam mana persiapan semua?yang pastinya saya tak buat kuih n baju raya sendiri…ahahahaha…ari tu dah potong kain utk wat baju fareehah tp tak kesempatan nak jahit…huhuhu…isnin lepas baru aje beli baju,kuih n kasut raya utk anak2…ngan maknya la sekali…mahal la btul baju budak2 yg cantik2 n quality nih….geram aje tgk baju2 girl yg lawa2 tuh tapi tak mampu nak beli…nanti mama dah pandai jahit..mama wat banyak2 kat fareehah ok!…fareehah suka jugak baju leh kembang2 mcm princess….hummmm…thn nih baju kurung ada sepasang yg sedondon ngan fareehah…en. hubby tak mo beli baju raya..dier kata dah byk baju..ahahaha…suka ati lah…org lain sumer mesti rajin wat kuih raya la…tp puasa kali ni mmg badan tak sihat sgt…ni pon masih rasa bengkak tekak…

ohhh…mahu buka apa mlm ni….hampir setiap hari tak masak…nak wat cane…sampai umah pon dekat 6.45….hummm…ada tak keje 9-4 haaa kat mesia…kalau ada kat area2 sini bgtau yeee…saya mauuu!

Things to have around the house

23 Aug

Bila anak2 tak sihat memang sangat penat…dah 2 minggu berturut anak2 tak sihat…weekend pon tak ke mana sangat sbb mereka tak sihat…benda2 yang mesti ada di rumah bila ada anak kecil…in case tiba2 sakit…

1- Paracetamol : Dulu suka CalPol masa kat UK…sekarang beli brand panadol…tapi panadol pon yg ada utk umur 1-6 thn…utk babies tak jumpa lagi…paracetamol sesuai utk demam yg tak berapa tinggi…makan setiap 8 jam…ini wajib ada di rumah…nanti nak cari yg sesuai utk babies kat farmasi…

2- Ibuprofen : Jenama yg tengok doktor bagi kat fareehah is Nurofen….ibuprofen effect lebih cepat…dalam 15 minit dah boleh turun suhu…makan setiap 6 jam..ibuprofen hanya untuk demam tinggi lebih 38.5 degree…

untuk demam saya tak berapa suka ubat masuk kat punggung….

3- Digital termometer…sangat2 penting….saya punya jenama beechams yg ambik bacaan from dahi…sangat berguna bila anak2 demam…untuk buat judgement…

4- cool fever…ok tapi fareehah tak suka pakai…

5- Antiseptic cream untuk gigitan serangga,rashes, dan macam2 lagi…saya pakai sudo cream…setakat ni puas hati…

6- Losyen untuk rashes dan kulit kering saya gunakan avent magic cream dan losyen baby.

Apa nak buat bila anak demam?

Ini yang saya belajar dari staf2 nhs dulu…apabila demam…mesti ambil suhu badan anak sejam sekali….

1-suhu lebih 37.6…berikan banyak cecair sama ada susu,jus atau air kosong….buka tingkap jangan pasang air cond.

2- suhu lebih 38…beri cecair lebih kerap dan bukakan baju supaya haba senang terbebas…jangan selimut atau jirus dengan air sejuk…jika nak lap badan pon lap dengan air suam-suam kuku…bagi paracetamol

3- suhu lebih 38.5…bawa ke klinik untuk rawatan lanjutan…tengok jika keluar sebarang rashes pada badan anak…

Fareehah susah nak minum air n makan ubat…tp alhamdulillah,kali ni dia makan ubat sendiri…air je yang kena paksa2 minum…

Yang disayangi

20 Aug

IMG_1778

Ketiga-tiga yang kusayangi…

adek sudah bam-bams!huhuhu…

kakak sangat cheeky…cheeky little girl!

hubby yg kucintai…ehemmm…